Sélectionner une page

Behind the gardeners’ pavilion there was a plan – now abandoned – to unite the two parts of the Botanical Gardens. Behind the gardeners’ pavilion was the idea of coupling its construction with the renovation of the Victoria Regina square. These two projects were dissociated, but the building designed by ÁRTER Architects kept its shape, a planted slope that also comes from the imperatives of the site where the pavilion is located: the North-South railway junction.

Customer: Bruxelles Environnement
Architects: ÁRTER Architects

Technical sheet of this architecture video clip
Journalist: Emma C. Dessouroux
Cameramen: Emma C. Dessouroux (Les Délires Productions)

Editing: Emma C. Dessouroux, Cristina Dias
Music : Gabriel Covea Ramos
Direction: Mister Emma
Production: Les Délires Productions

Translation: DuMilieu Media
Rereading: Serge Ryckoort (Emelire)
Subtitles: Orico Studio

Speaker:
Sébastien Heuss (Landscape Architect, Director Landscape & Townplanning Dpt – ÁRTER Architects)